Шлем за мотор – въпросът е защо ще са ни необходими плюс как да изберем добрата

Едва ли има фен на завишените високи скорости, който да има нужда от убеждаване от важността на оригиналните моторни каски. Всеки един запален моторист дори е превърнал каската в нещо значително повече от водеща мярка за сигурност. Освен точно това каската е и аксесоар, част от цялостната визия на човека с мотор, също така и допълнение към изгледа на дадения мотор.


Но в действителност въпреки, че нуждата от шлем за мотор да прилична на повече от очевидна, често пъти начинаещите фенове или по-самоуверените шофьори решават да ги пренебрегнат, понеже ги намират за много неудобни, твърде скъпи или ненужни. Но парите в качествена каска е нещо, което е възможно да спаси живота на водача, да го предпази от травми и да му спести много неприятни преживявания от удар, лоши метеорологични условия и други подобни.
Точно какво е нужно да имате предвид малко преди избирането на моторна каска?
Магазинът предлага огромен избор от различни типове и ценови класове каски за мотоциклет. Причините, които вие трябва да вземате предвид за избор на моторна каска, ще са здравина, марка, сертификат, удобство, вид, разбира се, крайна цена също макар не винаги тя да е напълно сигурен критерий за качеството.
Ще е нужно да сте взели размери на обиколката на скалпа си, преди да отидете в физически магазин за каски за мотор, въпреки че в крайна сметка ще трябва да пробвате различни типове, за да решите кой е най-удобният за вас конкретно. Съществуват 3 различни форми на главата: продълговата, средна и овална. Твърде вероятно ще купите каска директно на място в специализиран физически магазин, затова и да не можете да прецените каква форма каска за мотор ви е необходима, експертите гарантирано ще ви помогнат.
Каква е правилната моторна каска?
Мото каската трябва да ви бъде удобна, а точно това означава да не е нито твърде затегната, нито изключително разхлабена. В идеалния вариант тя залепва плътно на скалпа ви и малко по малко ще я усетите като естествена част от тялото и екипировката. Добра идея е да вземете под внимание на факта, че каските за мотор се отпускат веднага след малка употреба. След като се опитате реално да я премахнете, тя не е добре да излиза много лесно, а когато клатите глава, моторната каска не е нужно да се движи. Ако по скалпа ви има протривания, червени следи или допълнителни наранявания след проба и кратко носене, значи не сте избрали подходящ вид. Препоръчително е каската ви да има достатъчно отвори, за да дишате , като тези в сайта на bobimx.com 

Не трябва и да нарушава видимостта ви.
Сертификат за качество
Несъмнено, много повече от важен е сертификатът на каските за мотор, тъй като той ви дава гаранция качество и безопасност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за състезания, който важи за Великобритания).
Каските за мотор са доста повече от аксесоари. Те са нещо, което може да запази здравето и живота ви, ето защо не ги пренебрегвайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – без значение реално дали планирате той да е дълъг, или кратък. В края на краищата, най-главната част от самото пътуване е не само да стигнете до крайната цел, но и веднага след това да се върнете вкъщи.