По какъв начин колите за скрап се рециклират

scrap carsНякога замисляли ли сте се по какъв начин се рециклират леките коли, през точно колко етапа минават, какво се случва в тях.

Първо точно след като решите, кой да отнесе автомобила ви за скрап е фирмата да ви изплати пазарената парична сума, оправите документите за собственост и превозват автомобила, след което се оставя на площадката там където ще стартира подготовката и.

Стартира се с най-важният елемент от гледна точка на защита – резервоара за горивото. Бензина се изпразва и малко след това самия контейнер се маха. Повода е, че точно там остават бензинови пари и при най-малката искра е възможно да се взриви.

Неминуемо след това се минава на другата стъпка. Елиминиране на много други течности от автомобила. Маха се моторното масло от двигателя, при положение, че то се събира в специални варели и се заделя за друго рециклиране. Почти същата процедура се повтаря за антифриза, водата за чистачките и много други течности в случай, че има. Климатичния фреон също е хубаво да бъде събран с нужната техника и да не се пуска в атмосферата.

Акумулатора се разкача и се отделя за друго рециклиране, съдържа се олово в себе си и различни химикали като електролити. Акумулаторните батерии си имат различна рециклируема процедура.

В следващата стъпка леката кола се готви за махане на елементите с неметално съдържание, които могат бързо да бъдат разкачени и премахнати от колата. Включвайки в това число огледала, гуми, стъкла, пластмасови брони и много други елементи.

В следствие на всичко това колата може спокойно да е пресована. По този начин се постига по компактен вид за преместване или пък съхраняване. Доста често не се смачкват, а директно се поставят на поточна линия като ги отвежда в голяма машина, която започва да ги смила на малки парчета. Нарича се мелачка, нещо подобно на мелачаката на работа, като нарязва хартията на малки парченца.

Разкъсаната срап, която е получена е комфортна да е изчистена от елементите с неметално съдържание, като това се осъществява най-ефикасно с голям магнит, като хваща металните частици. С резервоар с вода е възможно да се раздели платовете и пластмасата от алуминия, които са останали.

По този начин в края на краищата вашия собствен лек автомобил се раздробява и групира. Крайната скрап е комфортна за пренасяне и е възможно да се премества до различни дестинации по целия свят или просто до конкретен завод, там където ще я купят. Точно там тя е отливана и претопявана в други фигури, ламарини и заготовки за създаване на други изделия от метал.

За да разберете още: автомобили за скрап