Светодиодни „ангелски очи“

car tuningДизайна на светлините често правят автомобилът различна от останалите. Това оригинално решение за подновяване на индивидуалността на автомобила и придаване на уникална и характерна особеност на силуета е вграждането на светлинки тип „Ангелски очи“.

Технологията е разработена в средата на 90-те години и до скоро се ползваше единствено при стоковите модели. С навлизането на новите технологии и покачването на процесите на производство, възможно е да се поръча комплект ангелски очи, и по-късно да се монтира на автомобила.

При избиране на този вид светлинки е важно да се прегледа възможността и съвместимостта за вграждане на конкретния модел автомобил както и с вида на фара, с който е оборудван. Има и еднотипни рингове, създадени за повечето типове фарове, без налагането на модификации и допълнително изрязване.

По естеството си ангелските очи биват рингове с гъсто поставени във вътрешността крушчици, които опасват секцията на фара.

Създават се по три варианта – CCFL – използваща хладен катод, подобно на луминисцентна светлина, LED – лед крушки и RGB – последна генерация „ангелски очи“, излъчващи два пъти по-ярка светлина при съпоставка с тази на CCFL варианта. Дължината на живота е до 100000 часа! Светлината на излъчване е в различни багри.

Реално могат да се слагат както на задните, така и на предните светлинни елементи на колата. Липсва проблем дали те ще са позлвани в секцията на фара или мигачите.

Плюс добрия дизайн ангелските очи подобряват и светлината на пътя, правещи ги освен декоративен и функционален елемент, подобряващ шофирането през мрачната част от деня.

Приемливата крайна цена и сравнително лесния монтаж на по-голямата част от фаровете, създават ангелските очи все по-желан тунинг аксесоар. Добро решение за освежаването и осъвременяването на вашия лек автомобил.